Ga je mee verdwalen? | Ik zou je in een doosje willen doen
16604
post-template-default,single,single-post,postid-16604,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ik zou je in een doosje willen doen

Ik zou je in een doosje willen doen

‘Ik zou je in een doosje willen doen zodat hoe ver weg je straks ook bent, ik je altijd kan opendoen, naar je kan kijken en me weer even zo kan voelen als nu. De geur van dennennaalden en zilte zee. En van gehaktballetjes die Joost aan het maken is. Met mijn voet omhoog vanwege een gekneusde teen (iets met wandelen op blote voeten) zie ik Nelson in de verte liggen, over een paar dagen laten we het Zuidereiland achter ons’.

Zo schreef ik een goede week geleden. Intussen zijn we op het Noordereiland, zelfs al in Auckland. En is de koers wat veranderd, maar daarover zo meer. Eerst nog even een kleine terugblik op de afgelopen weken, waarbij we vooral het Zuidereiland nog beter hebben leren kennen. En de magie van de eerste weken is niet meer weggegaan, dit land maakt zoveel indruk! Van bergen, naar zee, naar gletsjers, naar uitgestrekte stranden, grasvelden en bossen, onder een fonkelende sterrenhemel met de melkweg zo goed zichtbaar. De ene verrassing na de andere.

IMG_4443

 

In Kaikoura werden we bijvoorbeeld meteen getrakteerd op hele groepen dolfijnen die hun kunsten vertoonden. Springen, salto’s maken, over elkaar heen duiken, net spelende kinderen, zo’n mooi gezicht. En de reden waarom we naar Kaikoura waren gekomen liet zich de volgende dag vanaf de boot ook nog eens heel goed bekijken: 2 walvissen hebben we gezien!

IMG_4440

Over boomwortels als traptreden, verend veen en wiebelende stenen hebben we intussen ook heel wat (hoogte) meters in de benen. En we hadden het niet beter kunnen treffen want nagenoeg iedere wandeling hebben we een stralend blauwe lucht gehad. Waardoor de beloning extra wijds en intens is als je eenmaal boven komt. Zoals die keer dat we een wandeling maakten tot bovenaan de Bealey Spur en helemaal alleen op de top stonden. Of toen we, na een paar dagen de regen afgewacht te hebben, ineens Mount Cook zagen opdoemen uit de wegtrekkende wolken. Of de indrukwekkende Rob Roy gletsjer waarvan we aan de voet hebben gestaan. En nee, ons lijstje is er niet korter op geworden want er zijn minstens nog zoveel wandelingen bijgekomen voor ooit, als we nog een keer deze oversteek maken. En dat maakt reizen ook zo mooi. Er blijft altijd wat te dromen over, terwijl het tegelijkertijd je grootste dromen overtreft.

IMG_4441

De tijd is snel gegaan en heeft soms stil gestaan. Vloog voorbij of leek helemaal niet te bestaan. Wat hebben we veel gezien, gevoeld en beleefd, ongelofelijk wat de afgelopen maanden ons gebracht hebben. Maar met de tijd, is ook onze bankrekening langzaam aan het slinken geraakt en is het einde van ons budget in zicht. We wisten van te voren dat we werk zouden moeten vinden en daar hebben we ook naar uitgekeken. We waren bijvoorbeeld in de running voor een baantje bij een hondenkennel/boerderij wat ons heel leuk leek. Maar helaas is dat het niet geworden en is de deadline die we onszelf gesteld hadden inmiddels verstreken. Niet erg, want stiekem voelen we al een tijdje dat het ook wel bijna mooi is geweest. We hebben toppen beklommen en de piek bereikt. Hoeveel indrukken en ervaringen kun je verzamelen in zo’n relatief korte tijd? Heel veel weten we inmiddels en het voelt ook wel fijn om die emmer wat leger te laten lopen en, terwijl we de boel weer oppakken thuis, beetje bij beetje te legen. Om voor altijd in onze rugzak mee te dragen terwijl we weer ruimte maken voor alles wat er nog meer op ons pad gaat komen.

Dus…we hebben een knoop doorgehakt. Omdat de weersverwachting hier niet al te best is, o.a. door naweeën van cycloon Debbie, kunnen we hier niet meer de dingen doen die we graag zouden willen doen. Nu leek het ons jammer om ons geld letterlijk te laten verregenen, dus we gaan het nog een keer anders doen. Omdat het kan en het eigenlijk ook wel heel lekker is om de plannen zo om te kunnen gooien.

We laten Nieuw Zeeland achter ons en vliegen naar Rome, waar we nog even het leven en deze reis gaan vieren voordat we weer koers zetten richting ons steeds warmer wordende kikkerlandje. Ik ben er nog nooit geweest, Joost wil er al heel lang een keer terug. Een passend einde voor deze bijzonder mooie trip!

Dus, een laatste groet vanaf de andere kant van de wereld. En tot het volgende verhaal van dichterbij. Misschien zelfs wel aan de keukentafel.

18 Reactie's
 • Henk Kampers
  Geplaatst op 11:35h, 20 april Beantwoorden

  Forza regazzi…….

 • Max
  Geplaatst op 14:55h, 12 april Beantwoorden

  Oh nee, jullie komen te snel terug. Me huissie is nog niet af hoor hahaha

 • Suzy
  Geplaatst op 06:21h, 09 april Beantwoorden

  Chris vertelde me het nieuws van jullie plannen. Dacht jammer voor jullie. Zoals ik lees is het een natuurlijke keuze en klopt het helemaal bij jullie reis. Heerlijk nog even Rome aandoen. En dan aanschuiven in onze gepimpte tuin! Als je het echt wil zet ik m’n keukentafel wel buiten hoor! 😉
  Geniet en kom veilig terug. We hebben een logeerkamer mocht dat nodig zijn. En in de zomer een maand oppas nodig voor ons huis.
  Veel liefs, wij

 • Anoniem
  Geplaatst op 12:39h, 08 april Beantwoorden

  Hoi Malou en Joost.
  Volg je hart want dat klopt altijd. Deze uitdrukking ken je wel. en dat is ook hetgeen jullie doen. Dus is het altijd goed, welke beslissing je ook neemt.
  Geniet ook van het mooie Rome en goede reis terug. Op weg naar de toekomst in……..
  Lieve groetjes Noud & Agnes.

 • Sanne
  Geplaatst op 12:14h, 06 april Beantwoorden

  Wat hebben jullie mooie dingen gezien en gave dingen gedaan! Maar het einde is dus in zicht… Ga lekker genieten je Rome! Rob en ik zijn er ook geweest. We vonden het super!

  Tot snel! X

 • Sanne
  Geplaatst op 05:11h, 06 april Beantwoorden

  Touching! En mooi, en wel overwogen! Top. Dat is het beste “einde” van een reis, eentje die zich vanzelf meldt.
  Tot snel, maar eerst nog even genieten in Bella Italia.
  Ciao lieverds

 • Eline
  Geplaatst op 19:42h, 05 april Beantwoorden

  Wat mooi om te horen! Zoals ze hier bij de zuiderburen zeggen: ‘amusement’ voor het laatste deel van jullie trip! En tot binnenkort :)) Liefs!

 • Jos
  Geplaatst op 18:57h, 05 april Beantwoorden

  Prachtig verhaal weer. De verhalen ga ik zeker missen.
  Gelukkig staat daar tegenover dat we jullie niet lang meer hoeven te missen. Ik kijk er naar uit.
  En op de terugweg even Rome ‘doen’ is niet verkeerd.
  Lijkt wel op Nieuw-Zeeland. Ook een boel stenen, alleen anders gestapeld.
  Een groot museum, met links en rechts wat terrasjes/pleinen.
  Goede reis en genieten geblazen van het laatste stukje.
  Liefs.

 • Annelies de Bruin
  Geplaatst op 17:36h, 05 april Beantwoorden

  Wat is het heerlijk te horen dat jullie zo genieten.
  Nu ook een verassende keus hebben gemaakt om weer langzaam richting Nederland te komen.
  En eerst naar Rome, een hele mooie stad! Geniet van jullie laatste stuk van jullie mooie reis.
  Liefs, Annelies

 • Marleen
  Geplaatst op 14:25h, 05 april Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s zitten er weer bij!
  Jullie hebben inderdaad veel meegemaakt en beleefd de afgelopen maanden. Fijn dat jullie de knoop hebben doorgehakt.
  Geniet nog van de laatste ervaringen daar en in Rome! Zin om jullie weer te zien!

 • Tineke&Wim
  Geplaatst op 14:05h, 05 april Beantwoorden

  De keukentafel hebben we nu maar snel leeggemaakt van alle 1 april spullen.. Gaan nu de dagen aftellen. Kunnen wel wat hulp/ideeën voor ons eigen campertje gebruiken. En hier begint het nu echt lente te worden. We zijn er trots op hoe jullie het allemaal zo gedaan hebben. Die ervaring is onbetaalbaar. En nu nog bedenken wat voor leuke dingen je met die 2000 foto’s en Malou haar schrijftalent kan gaan doen.
  Liefs
  Tineke&Wim

 • Marjolijn van Stokkom
  Geplaatst op 11:50h, 05 april Beantwoorden

  Zoveel mooie indrukken, kan me voorstellen dat er dan een keer een beslissing valt om deze mooie periode af te sluiten. Geniet van de laatste etappes (het drukke mooie Rome) en Nederland is ook zo gek niet…

 • Jacqueline
  Geplaatst op 11:09h, 05 april Beantwoorden

  “Er blijft altijd wat te dromen over, terwijl het tegelijkertijd je grootste dromen overtreft.” Mooier had je het niet kunnen zeggen! Wat hebben jullie inderdaad veel moois gezien en beleefd. Heel veel dank voor het delen van jullie verhalen van jullie onvergetelijke reis!! Tijdens het lezen heb ik mij vaak even deel van jullie mooie avonturen gewaand, zo levendig als je het geschreven hebt, ook al waren er soms geen woorden voor, zo mooi. Ik heb met jullie mee genoten en de keren dat ik er ook door ontroerd was zijn niet meer op een hand te tellen. En wauw, hoe gaaf om jullie reis in Rome af te kunnen sluiten. Die stad biedt genoeg om jullie reis nog eens goed te vieren! Ga er nog van genieten en het leven vieren! Ik kijk er heel erg naar uit binnenkort bij te kletsen aan de keukentafel, of op een terras of waar dan ook :)!

 • Anoniem
  Geplaatst op 10:53h, 05 april Beantwoorden

  Het is een mooie tijd voor jullie geweest met fantastische indrukken! Maar ook weer heel fijn om jullie binnenkort weer effe lekker te kunnen knuffelen en de verhalen “live” te horen. Voor nu nog mooi genieten van het laatste gedeelte van jullie trip!
  Groetjes uut Oeldere, Jan, Helmie en de meiden

 • Loes
  Geplaatst op 09:15h, 05 april Beantwoorden

  Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.
  En jullie willen nu juist wat anders.
  Moedig om zo ook nu weer het roer om te gooien en de stap (of eigenlijk vlucht) richting huis te zetten.
  Al deze prachtige herinneringen pakt niemand jullie meer af.
  Dus de komende dagen vooral proosten op het leven en alle prachtige herinneringen die jullie rijker zijn. En natuurlijk nog genieten van de cultuur die Rome rijk is.
  Want waar het NZ nog wel eens ontbreekt aan historie is Rome het uiterste met zijn uitbundige gebouwen.
  Alvast een goede vlucht gewenst. En alvast heel veel plezier in ons favoriete land van onze reis 7 jaar geleden.
  Tot snel.

 • Els Verheijen
  Geplaatst op 09:08h, 05 april Beantwoorden

  Malou, ik heb genoten van jullie verhalen, leuke vertelstijl! Je hebt nu zoveel gezien ver weg, maar ga nou eens lekker genieten van Rome, ook zoveel te bewonderen en lekker weer bijna thuis. Het ga jullie goed. En trouwens Rome is mooi hoor, kan het beamen.
  Misschien dat ik je ooit weer eens een keertje in Venray zie, doen we dan lekker bijkletsen.

 • Ingrid
  Geplaatst op 09:03h, 05 april Beantwoorden

  Wat een mooi verhaal weer, jullie geven mij bijna het gevoel dat ik ook de geur ruik (van Joost’s gehaktballen vooral :P) En stiekem vind ik het natuurlijk heel leuk dat jullie weer terugkomen naar ons kleine kikkerlandje 🙂 xxxx geniet nog van de laatste weken!

 • mia
  Geplaatst op 08:50h, 05 april Beantwoorden

  Nu nog tellen in weken, dan in dagen en daarna overgaan in uren en zitten we samen weer aan de keukentafel..
  Geniet nog van deze weken.

  LIEVEKNUFFELKUSVANMUM
  (de volgende is het echt voelen en ruiken)

Geef een reactie