Ga je mee verdwalen? | Hic Habitat Felicitas
15612
post-template-default,single,single-post,postid-15612,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hic Habitat Felicitas

Hic Habitat Felicitas

Hier woont het geluk

Vandaag hebben we de laatste spulletjes verhuisd en leek het ons tijd voor een kleine terugblik op daar waar onze grote reis begon.

Want zo voelt het wel een beetje: voor het eerst gingen we samenwonen, verliet Joost na 10 jaar zijn geliefde Rotterdam, maakten we plannen voor de toekomst en werden we vooral ongelofelijk verliefd op het prachtige plekje in Utrecht dat we 6,5 maand ons thuis mochten noemen. Het begin van onze ontdekkingsreis. Daar waar we menig intens genietmomentje hebben gehad, het gevoel van op reis zijn in je eigen achtertuin.

We beseften maar weer eens dat geluk echt niet alleen in grootse momenten en dromen schuilt. We weten intussen dat je niet ver hoeft te gaan om mooie dingen mee te maken, fijne mensen te ontmoeten en je vrij te voelen. En dat je je op heel veel plekken thuis kunt voelen, ook als het maar tijdelijk is.

We kunnen niet ontkennen dat we zelfs behoorlijk gehecht raakten aan ‘ons’ mooie huis, de prachtige wilde tuin, fijne buurt en…vreemdelingen die zo nu en dan onze deur wisten te vinden.

Ondanks (en misschien ook wel dankzij) het besef dat we het hier zo goed en fijn hebben, hebben we toch besloten om een van onze grotere dromen na te jagen. We willen de grenzen van het bekende wat verder oprekken, onszelf uitdagen en de timing benutten om te doen waar we allebei al langere tijd over fantaseren: voor onbepaalde tijd op reis gaan. En of dat dan een paar maanden of een jaar wordt en 4 landen of 10, dat maakt niet zoveel uit. En die liefde voor het kleine en onverwachte? Die nemen we gewoon met ons mee!

Vandaag hebben we onze laatste spulletjes verhuisd van de Kwartel in Utrecht en is ons zwervende bestaan al een beetje begonnen. Een paar weken als poezenoppas in Utrecht en daarna nog even met familie en vrienden voordat we op 2 oktober in het vliegtuig stappen naar Tehran, Iran.

Vanuit daar pakken we de Zijderoute op (althans, een van de vele routes) en reizen we van het oude Perzië, via verschillende “Stannen”, naar het grootse China. En daarna? Wellicht verder (ver)dwalen langs de koningssteden van Myanmar, de jungle van Laos, de stranden van Cambodja…wherever the wind will take us. Via deze site hopen we je een beetje door onze ogen mee te laten kijken, voelen, lopen, verwonderen, verbazen en genieten. Ga je mee verdwalen?

7 Reactie's
 • Lea
  Geplaatst op 08:31h, 23 februari Beantwoorden

  Nou zeg! We zien gisteren voor het eerst pas dit lieve verhaal. We zaten te eten met Jorick en al snel kwamen jullie ter sprake. Ach hoe zou het met ze zijn? En zo zijn wij gaan dwalen op jullie blog, fantastisch! Wat heerlijk om te lezen hoe jullie het hebben op het moment.

  Wat jullie natuurlijk heel vaak verteld hebben aan ons hoe fijn jullie het hebben gehad in het huis, we zijn blij dat jullie hier zo van hebben genoten en dat we deze fijne plek hebben mogen ‘delen’. Voor nu nog heel veel reisplezier en al het geluk van de wereld!

  Liefs Coen Lea

 • Rinus
  Geplaatst op 10:25h, 05 oktober Beantwoorden

  En al wat spannends meegemaakt op het begin van jullie reis?

 • Anoniem
  Geplaatst op 11:00h, 26 september Beantwoorden

  Ha Malou,

  Zeker ga ik je volgen. Fijn dat je je geluk weer gevonden hebt, geniet ervan en koester het.
  Ik wens jullie heel mooie verdwaalmomenten, want mooie herinneringen blijven altijd bij je.

  Groetjes Els Verheijen

 • Susan van Silfhout
  Geplaatst op 18:11h, 07 september Beantwoorden

  Hi Malou en Joost

  Nu al leuk deze site van jullie!
  Ik blijf zeker op de hoogte van jullie avonturen.

  Liefs Susan

 • Joryl
  Geplaatst op 19:30h, 05 september Beantwoorden

  Van mij van Spinvis:

  “En als je soms verdwaald.
  Ga recht door en wees niet bang.

  Geef de liefde wat ze vraagt,
  eet de vruchten die ze draagt.
  Kijk niet om ga steeds vooruit.

  Goede reis en hou je haaks, kijk goed uit”

  Dikke knuffel, een trots zusje

  p.s. tjsah, die Spinvis toch hè met zijn reisadviezen

 • Mia Buddiger
  Geplaatst op 20:57h, 04 september Beantwoorden

  Het is zover de site is in de lucht over 4 weken zitten jullie in de lucht en begint na een lang gekoesterde droom jullie reis.
  Graag ga ik mee in jullie verdwaalverhaal.

 • Jos Buddiger
  Geplaatst op 19:10h, 04 september Beantwoorden

  Ja, dat wil ik wel, Wel liever dwalen dan verdwalen.
  En liever in mijn hoofd dan in Azië e.d.
  Mooie reis en kijk of daar ook geluk woont.

Geef een reactie