Ga je mee verdwalen? | Happy hippie vibe
16352
post-template-default,single,single-post,postid-16352,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Happy hippie vibe

Happy hippie vibe

En vol van indrukken kwamen we Thailand binnen. De grens over lopend (blijft een bijzonder iets), merkten we meteen het contrast met Myanmar en vroegen ons hardop af of we dit keer weer zo snel zouden wennen. Ik betwijfelde het en toen we zelfs voorbij een Holland House reden bij binnenkomst in Chiang Rai nog meer. Maar hoewel het even omschakelen was, bleek Thailand al snel weer vertrouwd en vonden we wat we wilden doen: met een scooter rondtoeren. Van Chiang Rai, naar Chiang Mai door naar Pai en weer terug. En dit was de beste beslissing die we hadden kunnen maken. Ondanks de pijnlijke billen van met z’n tweeën op een scooter gepakt zitten, was het een topervaring en gaf het de ultieme vrijheid. Lekker op ons eigen tempo, stoppen wanneer we wilden en met minimale bepakking reizen.

Zo lieten we dus tweede kerstdag onze grote rugzakken achter in Chiang Rai en gingen op pad. Thailand heeft ons tot nu toe positief verrast en de sfeer en natuur van het noorden helemaal. De tocht voerde ons o.a. langs in mist en nevel gehulde groene bergen, koffieplantages met de beste koffie in tijden en bomen om in te wonen. Stijle heuvels die de scooter dapper omhoog tufte (op een enkele keer na waarbij ik degene was die lopend omhoog pufte), natuurlijke hotsprings en verscholen watervallen.  En we aten de lekkerste (bruine!) boterhammen, de zoetste passievruchten en de beste curries.

32163564142_4639145e58_o

Vooral in Pai, een dorp dat in het verleden veel hippies trok, vonden we de rust waar we zo’n behoefte aan hadden. Een plek waar vanalles kon maar we even niks hoefden. En hoewel de hipsters de hippies leken te hebben ingehaald, was de sfeer er niet minder relaxed door. Flarden van filosofische gesprekken in de lucht, ontspannen gezichten slenterend door de straat en een prachtige oude volkswagenbus met heerlijke koffie uit de achterbak. Echt zo’n plek waar we met gemak nog weken of misschien zelfs maanden hadden kunnen blijven plakken. Onze hoofden zaten zo vol van alle indrukken van de afgelopen maanden non stop onderweg en amper een dag even niks dat we voelden dat we daar eigenlijk het meeste zin in hadden. Maar ons visum zou verlopen, dus zetten we weer koers naar Mai en Rai.

Ook geen straf, want daardoor vierden we Oud & Nieuw in Mai, een hele fijne plek. Geen aftellen en vuurwerk, maar de hele avond en nacht de stilte van ontelbare wensballonnen. De fluistering van dat waar mensen dankbaar voor waren en dat waarop ze hoopten voor een nieuw jaar. Licht en liefde, een magisch gezicht. Ook ontmoetten we Minuz, ons geluk bij een ongeluk in Iran toen de bus onze bestemming oversloeg, wat bijzonder dat onze wegen elkaar weer kruisten! Dat is een van de dingen die reizen zo mooi maakt, dit soort leuke spontane ontmoetingen.

32163563632_d1d86d4710_o

Deze foto’s zijn niet zo goed gelukt, maar het geeft hopelijk een indruk 😉

Wij reden op onze scooter van het oude jaar zo het nieuwe in en namen afscheid van Thailand, op naar Laos en Cambodja. In Luang Prabang gingen we o.a. naar de betoverend mooie Kuang Si waterval en in Vientiane bezochten we het Cope Centre. Dit informatiecentrum ligt op een rehabilitatie terrein voor mensen die getroffen zijn door “bombies”, clusterbommen die gedurende de Vietnam Oorlog op Laotiaans terrein zijn gedropt, terwijl Laos niet eens betrokken was bij die oorlog. We leerden dat Laos in 9 jaar tijd iedere 8 minuten ergens wel zo’n bom te verduren kreeg met immense schade en aantallen slachtoffers tot gevolg. Omdat de grond op veel plekken erg zacht was, verdwenen veel bommen onder de grond. Sommigen werken als landmijn, anderen vormen een gevaar omdat ze afgaan wanneer de grond waarin ze liggen bewerkt wordt, waardoor er tot de dag van vandaag slachtoffers vallen. Onder die slachtoffers zijn ook erg vaak kinderen die met een metaaldetector op zoek gaan naar de bombies om ze, met gevaar voor eigen keven maar met de mogelijkheid op wat inkomsten, om te vormen tot bruikbaar materiaal zoals lepels en mokken. Erg indrukwekkend en onbegrijpelijk hoe dit soort bommen überhaupt ooit gebruikt kunnen worden.

32313194525_f4a0736272_o

Na een paar dagen Laos merkten we alleen dat de volle emmertjes waarmee we Thailand waren ingekomen nog niet leeg genoeg waren om weer gevuld te worden met nieuwe indrukken. We zagen van alles, maar namen het niet meer op. En het laatste wat je wilt is in deze prachtige landen rondlopen, zonder al dat mooie écht te zien. Daarbij zijn we erachter dat je Zuid-Oost Azie beter in het tussen of laagseizoen kunt aandoen, de prijzen zijn dan tot 60% minder dan wat ze nu zijn (vooral in Laos) en de fijne plekken niet allemaal volgeboekt, wat het een stuk lekkerder reizen maakt.

31471295024_c696fac9a2_o

Dit blog posten we ik dan ook niet meer vanuit Laos, maar vanuit een super fijne, betaalbare Airbnb in Kuala Lumpur. Al een stukje dichter bij Nieuw Zeeland (waar we ontzettend naar uitkijken) en zeg nou zelf, een perfecte plek om weer even op te laden, toch?

32274095736_5da77aa8f8_o

En vanochtend hebben we ook onze vlucht naar Nieuw Zeeland geboekt: 8 februari vliegen we die kant op! Tot die tijd lekker rustig aan, naast de urban jungle van Kuala Lumpur heeft dit land nog heel veel meer te bieden, maar we hebben geen haast. We hebben weer de vrijheid gevonden om in het moment te beslissen waar we zin in hebben en zijn daarmee weer bij de kern van deze hele reis gekomen. Een mooier begin van dit nieuwe (reis)jaar hadden we ons niet kunnen wensen!

 


Kan het nog? Ja, toch? Via deze weg ook voor jullie een heel mooi nieuw jaar gewenst!

Wij vinden het in ieder geval nog steeds super leuk dat jullie ons volgen en nemen jullie ook dit jaar graag mee uit verdwalen in onze verhalen 😀

12 Reactie's
 • Anniek
  Geplaatst op 14:37h, 19 januari Beantwoorden

  Super verhaal weer, topboomhut en een leuk volkswagenbusje!
  Mooie mijlpaal om 8 februari naar NieuwZeeland af te reizen!
  Heel veel plezier nog,

  Knuffels,
  Anniek

 • Marleen
  Geplaatst op 18:19h, 17 januari Beantwoorden

  Mooie indrukken weer.. ik bewonder het dat jullie naar je gevoel luisteren en niet koste wat het kost alle landen en alle bezienswaardigheden willen zien. Goed dat je ervoor gekozen hebt om op zo’n heerlijke plek in KL te vertoeven voor een tijdje in een super fijn appartement. Alleen met dat zwembad had je me niet zo jaloers hoeven maken hoor 😉
  Ik hoop dat jullie nog kunnen genieten van de resterende tijd in Azië op een manier die bij jullie past. Het blijft toch bijzonder dat je zo’n reis aan het maken bent samen.
  Enjoy the moment!
  Liefs Marleen en Martijn

 • Chrissy
  Geplaatst op 16:52h, 16 januari Beantwoorden

  Ohhh die boomhut is ge-wel-dig!! En fijn dat jullie weer wat rust hebben gevonden nu! Veel plezier in Maleisie

 • Mia
  Geplaatst op 11:28h, 16 januari Beantwoorden

  Ha Luitjes.

  Het leest weer als een ………………….
  Zou ook wel een baantje willen trekken in dat zwembad.
  Geniet nog van deze cultuur en maak ruimte in jullie hoofd voor het volgende continent… Hopelijk vinden jullie daar een beter busje dan die “oude koffiebus”.

  LIEVEKNUFFELKUSMUM

 • Annemie Bonants
  Geplaatst op 09:52h, 16 januari Beantwoorden

  Whaw……wat fijn dat jullie zo genieten van al het moois.
  Nog veel reisplezier, en een super mooi 2017.

  Veel liefs Annemie en Jos

 • Jos
  Geplaatst op 18:10h, 15 januari Beantwoorden

  Mooi verhaal weer. Die scootertocht was vast het hoogtepunt van dit deel van jullie reis.
  En nu maar even pas op de plaats om je op te laden voor Nieuw-Zeeland.
  Hoewel….rustig aan??? In zo’n korte tijd 3 landen ‘doen’ klinkt bijna Amerikaans.
  Komende tijd dus lekker zuutjes an.

  Liefs

 • Moniek
  Geplaatst op 17:24h, 15 januari Beantwoorden

  Wat een mooi verhaal weer! Indrukwekkend he dat museum in Laos? Ik was de naam vergeten maar toen ik de foto’s zag wist ik t direct weer.

  Groot gelijk dat jullie t hoogseizoen even ontvluchten en wat langer op 1 plek blijven. Het ziet er daar ook prachtig uit!

  Geniet nog van jullie tijd ik Azië! Nieuw zeeland wordt fantastisch! Gaan jullie met een Camper?

  Liefs,
  Moniek

 • Henk Kampers
  Geplaatst op 14:51h, 15 januari Beantwoorden

  Goed at jullie de rust nog als groot goed herkennen. Zal t.z.t. weer gemist worden uiteraard.
  Nog dank voor jullie betrokkenheid bij Anja.
  Ze is nu bezig haar vertrouwen in haar lijf weer te herwinnen.
  Fijne voortgang en knuffen!

 • Loes
  Geplaatst op 12:57h, 15 januari Beantwoorden

  Oh had je zo’n boomhut niet kunnen inpakken en op de boot naar Nederland kunnen zetten? Wat ziet dat er geweldig uit! Bijna een fantasie plek.
  Wat zou het geweldig zijn als de jongens in de zomer hoog de boom in konden om in zo’n geldige hut te spelen. Samen kopje thee drinken, knuffels te logeren en genieten van een weids uitzicht…
  Helaas, realiteit is dat alleen die boom al groter is dan het stuk land wat wij achtertuin mogen noemen.
  Daarbij is het weer hier nu winters; kou, sneeuw, ijzel en nog meer kou.
  Gelukkig hebben jullie wel een eigen hut gevonden hoog boven de wereld om tot jezelf te komen en te genieten in Kuala Lumpur.
  Mooi dat jullie de vrijheid voelen om de plannen aan te passen als nodig. En ik weet zeker dat Nieuw Zeeland jullie straks weer veel nieuwe energie gaat geven met zijn oneindige ongerepte natuur.
  Dus nu nog lekker genieten van de pittige noedels, de religieuze overdaad en de hectiek van het alledaagse leven daar.
  Verdwaalze.

 • Riet Verijdt
  Geplaatst op 11:42h, 15 januari Beantwoorden

  Fijn om te horen dat julli zo genieten van al het moois dat je tegenkomt!
  Wens jullie ook in 2017 nog veel mooie indrukken.
  Groetjes vanuit winters Boxmeer,
  Liefs Riet

 • Joryl
  Geplaatst op 11:41h, 15 januari Beantwoorden

  Lekker mee verdwalen naar al die mooie plekken die bekend zijn voor mij. Wat een hoop moois en nu lekker even pas op de plaats. Geniet nog even van het Aziatische voordat jullie naar het land van de kiwi’s vertrekken!
  Veel liefs van ons

 • Tineke en Wim
  Geplaatst op 10:48h, 15 januari Beantwoorden

  Dachten al een tijdje, wanneer komt er weer zo’n mooi verhaal. Gelukkig dwalen jullie nog steeds met open ogen voor de bijzonderheden om je heen, of het nu de schitterende natuur is of de bizarre werkelijkheid van de bommen die er vielen. Benieuwd wat Maleisië jullie te bieden heeft. We volgen het op de voet.

  Veel liefs

  Tineke & Wim

Geef een reactie