Ga je mee verdwalen? | Een bed in Iran – waar wij sliepen
Hotel, hostel, Accomodatie, aanrader, slapen, verblijven, waar slapen in Iran, hoeveel kost accommodatie in Iran, backpacken, reizen, reis, vakantie, Iran, Teheran, Kashan, Shiraz, Esfahan, Isfahan, slaapplaats, budget, Yazd
16147
post-template-default,single,single-post,postid-16147,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Een bed in Iran – waar wij sliepen

Een bed in Iran – waar wij sliepen

Omdat we zelf zoveel gehad hebben aan de ervaringen van anderen m.b.t. hun slaapplekken¬†in Iran, hieronder een overzichtje van de bedden die wij hebben gehad en wat we daarvan vonden ūüôā

Omdat Iran nog niet echt een backpack (en dus budget) scene heeft, zul je waarschijnlijk in een combinatie van hotels, guesthouses en hostels verblijven. Tenzij je echt budget wilt gaan en homestays en couchsurfing wilt doen. Super gaaf en ook zeker te doen (Iran heeft een grote opkomende couchsurfing scene), maar wij hadden wisselende ervaringen gehoord en gelezen en kozen daarom wat meer “op safe” voor de eerste weken van onze reis.

Wij zochten dan ook naar schone double rooms met eigen badkamer met een budget range van 30-45$ per nacht. Redelijke prijzen voor wat je er voor krijgt en voor Iran veelal de budget optie, zeker in het hoogseizoen (in ons geval oktober 2016). Een enkele keer hadden we een gedeelde badkamer, maar dit was nooit erg. Wij gebruikten zowel de LP als Tripadvisor, waar bij die laatste een meer recente bron van informatie is. Telefoonnummers waren vaak erg lastig te vinden en veranderen schijnbaar nogal eens, maar hieronder de gegevens voor zover bij ons bekend. Anders kom je bij Tripadvisor in de Q&A vaak een heel eind.

Teheran:

Iran Cozy Hostel: een hostel dat aanvoelt als een homestay bij Mehdi en Forough thuis. Een appartement op een fijne locatie (niet ver van Vali square) met schone kamers (2 double en en 2 dorms¬†met 3 bedden) en dito gedeelde badkamers (x2). De bedden zijn niet super fijn, maar kunnen er best mee door. Mehdi kan veel van je vragen beantwoorden en je van (soms wat dwingend) advies voorzien¬†over wat te zien en doen in Teheran. Een fijne plek om in je reis door Iran aan te doen. Wel even van tevoren boeken, zeker in voor en najaar, het zit snel vol (misschien ook door de guerilla campagne die hun vriendelijke zoon, die de boekingen regelt, voert om je een review te laten invullen op Tripadvisor na je verblijf ūüėČ ). Het lijkt wat aan¬†de prijzige kant, maar voor Tehran is het een van de weinige budget opties.

Prijs voor een double met gedeelde badkamer: 40$

Boeken via: kmlrafiee@gmail.com, de zoon van de eigenaar die alle boekingen regelt

Onze waardering: ***** (aanrader)

Asia Hotel (tegenover Mellat metro station): omdat Cozy hostel al vol zat, sliepen we de laatste nachten in Iran in dit ideaal gelegen, schone en comfortabele hotel. Een heel andere ambiance dan een homestay of guesthouse, maar prima prijs/kwaliteit verhouding. Aardig personeel ook, al was hun Engels soms wat gebrekkig en werd onze kamer al schoongemaakt voordat we uitgecheckt hadden (?).

Prijs voor een double met eigen badkamer: 35$

Boeken via: +98 33118320 – 33118551 of info@asiahotel.biz

Onze waardering: ****

Kashan

Noghli House: We verbleven in totaal 3 nachten in dit guesthouse. De eerste keer werden we weggestopt in een muffe kelderkamer zonder ramen en met rioollucht, maar toen we vroegen of er niet nog een andere kamer vrij was, kregen we een kleinere, maar veel comfortabelere kamer op de eerste verdieping. We deelden de badkamer, die in redelijke staat was, en omdat we zo aardig geholpen werden gaven we ze het voordeel van de twijfel en boekten ook voor het einde van onze trip 2 nachten. Dit keer met eigen badkamer. Toen we aankwamen werden we echter meteen meegenomen naar hun andere, nog niet helemaal affe, guesthouse een paar deuren verder. Op zich prima en zeker als het af is een waardige vervanging, maar het was een beetje gek dat dit niet verteld was van tevoren.

Prijs voor een double met gedeelde badkamer: 32$

Prijs voor een double met eigen badkamer: 37,50$

Boeken via: 031 55233324

Onze waardering: ***

Esfahan

Totia hotel: Toegegeven, geen plek waar je heen gaat voor haar charme, maar zeker wel eentje waar de prijs/kwaliteit verhouding super is. Het is een redelijk kleurloos hotel en niet te vergelijken met een traditonal guesthouse, maar zeker een heel prima plek om Esfahan vanuit te verkennen. De kamer met badkamer was ruim, schoon en comfortabel. En aan de achterkant¬†gelegen, dus ook nog eens erg rustig ’s nachts. Een wandeling van 15 minuten brengt je naar het centrum en het personeel is behulpzaam.

Prijs voor een double met eigen badkamer: 30$ per nacht.

Onze waardering: ***** (budget aanrader)

Shiraz

Forough Almolk Boutique Hotel:¬†een absolute parel, deze oase van rust in een steegje verscholen achter de bekende, door LP gehypte, Niayesh. Wij belden ook bij die laatste, maar omdat ze vol waren, vroegen we of zij misschien ¬†nog¬†een aanrader hadden. Wat een geluk voor ons dat ze Forough Hotel noemden! Een prachtig, met oog voor details, net nieuw gebouwd, traditional house met erg behulpzaam personeel. De dag dat we verteokken hadden we een heel vroege bus en werd er, super lief, een heel ontbijtpakketje voor ons klaargemaakt, inclusief een gebakken eitje. De enige plek in Iran waar ze er echt alles aan¬†doen om je verblijf zo fijn mogelijk te maken. De kamers zijn bovendien mooi, ¬†schoon en ruim genoeg, met uitzicht op de serene binnenplaats waar je ’s ochtends een heerlijk ontbijtje eet, inclusief de lekkerste dadels die we in heel Iran op hebben. Kortom, een dikke aanrader! Lastig te vinden wel¬†omdat ze nog niet echt ‘online’ zijn, maar daat komt vast nog wel verandering in.

Prijs voor een double met eigen badkamer: 45$

Boeken via: +98 7132225877 of foroughhotel@gmail.com.

Onze waardering: ***** (topper!)

Yazd

Narenjestan Traditional House: wauw, dit is echt meer een boutique hotel dan een guesthouse (hoewel het wel die prijs heeft). Er is ontzettend veel oog voor detail, zowel op de mooie binnenplaats (zie foto boven dit artikel) als in de kamers. En het uitzicht vanaf het dakterras is sowieso een van de mooiste in Yazd. De schone toiletten en douche deel je met 2 andere kamers die ook aan de binnenplaats liggen. Je moet hier, zeker in het hoogseizoen, wel van te voren boeken. De eigenaren zijn behulpzaam en spreken erg goed Engels (ze hebben een aantal jaar in Nieuw Zeeland gewoond). Het verblijf hier is een ervaring op zich en maakt je besoek aan Yazd nog specialer. Dit is echt een dikke aanrader!

Prijs voor een double met eigen badkamer: 36$

Boeken via: +989134556598 (Leili) of +989134556599 (Ali), het beste via WhatsApp

Onze waardering: ***** (dikke aanrader!)

Geen reactie's

Geef een reactie